Om Insight Sport

Sami Ekholm

Hej! Sport och träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag började min idrottskarriär i Finland vid 7 års ålder med ishockey vilket ledde till Finlands mästerskap för B-juniorer. Vid sidan av ishockeyn spelade jag även tennis och flera andra sporter som till exempel fotboll, innebandy och basket. Men sedan upptäckte jag min passion och kärlek till golfen. Med många fantastiska år i golfvärlden har jag varit på Sveriges elitträningsläger där jag har spelat, tävlat och träffat flera av världens mest framgångsrika spelare och utforskat deras träning. 

Jag har alltid varit väldigt intresserad av den fysiska aspekten av idrott och hur vi kan optimera vår prestation för att alltid bli lite bättre. Jag är en positiv och driven människa som alltid vill röra mig framåt. Med många års erfarenhet har jag lärt mig att det oftast är vi själva som sätter våra egna begränsningar. Jag vill dela min kunskap till människor för att skapa positiva vanor i livet som leder till deras drömmar och mål. Jag anser att vi alla är våra egna atleter och att vi ska kunna leva livet på det sätt vi önskar. 

I dagsläget bedriver jag min egna verksamhet i Västerås. Jag är certifierad personlig tränare, specialist inom rörlighet och rörelse, prestation, golf, Fascia behandling samt licensierad kostrådgivare. 

Jag är passionerad för att utveckla atleter och idrottare så att de kan nå sina mål där deras hälsa är i fokus. Jag följer den senaste forskningen och utbildar mig kontinuerligt inom idrott och hälsa för att utvecklas personligt samt för mina klienter. 

Min filosofi är hållbar träning med ett helhetstänk där livets alla aspekter möts. Träning, hälsa, kost och återhämtning ska passa i ditt egna livspussel. Jag ser alltid fram emot nya utmaningar och jag hoppas på att få träffa just dig! 

 

Utbildningar:

  • Licenserad Personlig Tränare, Safe Education
  • Licenserad Kostrådgivare, Safe Education 
  • Power & Weight Lifting, Safe Education
  • Functional Movement Specialist, CAFS – Gray Institute
  • Functional Soft Tissue Specialist, FSTT – Gray Institute 
  • Functional Golf Specialist, Gray Institute 
  • Performance Specialist, Exos
 
 

Golf Professional:

  • Nordic League 2013-2017

 

Kandidatexamen:

  • International Business Management, Mälardalen Högskola

Följ Insight Sport